Najbolji WordPress plugini za 2017 godinu

Najbolji WordPress plugini za 2017. godinu

WordPress predstavlja najpopularniju CMS platformu koja može pomoći mnogim ljudima da ostvare svoje ciljeve, kreirajući sajtove koji najviše odgovaraju njihovim potrebama. To može biti blog (razlog zbog koga je WordPress prvobitno razvijen), poslovni web sajt, internet prezentacija, internet prodavnica ili nešto drugo. Da, WordPress se može koristiti za sve navedene stvari i mnogo više. To je razlog zbog koga 27% sajtova u globalu koristi wordpress, a procenjuje se da se svakoga dana pojavi 50.000 novih sajtova koji se zasnivaju na ovoj platformi.

Možemo reći da je jezgro ove CMS platforme samo po sebi moćno, ali prava moć krije se u kombinaciji sa kvalitetnim pluginima, odnosno, dodacima.

U nastavku ovog članka, predstavićemo vam 5, po nama, najboljih plugina za WordPress platformu.

Elementor

Elementor

Elementor je besplatan plugin za wordpress čija je osnovna namena brzo i lako dizajniranje web stranica. On u sebi poseduje mnoge alate i widžete koji će vam kreiranje stranica učiniti pravim zadovoljstvom, a sve to ćete obaviti u svega par klikova. Ono što Elementor izdvaja od drugih plugina je pre svega, lakoća upotrebe i mogućnost da sve promene na stranici vidite u realnom vremenu.

Na raspolaganju su vam gotovi šabloni kao i 28 izvanrednih widžeta poput: tekstualnih editora, menija, ikonica, obaveštenja, kratkih kodova, brojača itd. a pored svega, Elementor poseduje i alate pomoću kojih možete kreirati prave responsive stranice prilagođene mobilnim uređajima.

Elementor podržava RTL i dodavanje drugih jezika, tako da vaš veb možete imati na više različitih jezika.

Contact Form 7

Contact Form 7

Ukoliko tražite profesionalnu kontakt formu za vaš web sajt, onda je ovaj plugin naša preporuka. Contact Form 7 možete podesiti onako kako vi želite, možete dodavati nova polja, check box-e, kao i usloviti korisnike da popune određena polja. Ovaj plugin takođe podržava i CAPTCHA verifikaciju te samim tim onemogućuje spamerima slanje neželjene pošte.

Slider revolution

Slider revolution

Jedan od najpopularnijih slajder plugina za wordpress platformu, kog odlikuje impresivan dizajn, mnoštvo opcija i stabilnost u radu. Slider revolution zahteva da mu posvetite malo vremena, jer sadrži mnogo opcija, ali kad se jednom savlada, rad u njemu postaje rutina.

Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO po nama predstavlja jedan od najboljih SEO plugina za wordpress. On pruža mogućnost naprednog optimizovanja web sajta za Google ranking. Redovno se ažurira i prati sve promene u Google algoritmu, što znači da će vaš sajt u svakom trenutku biti dobro ispraćen na pretraživačima. Pored besplatne verzije koja je za većinu korisnika i više nego odlična, postoji i ona plaćena koja sadrži i neke dodatne opcije poput dodavanja više ključnih reči, modula za redirekciju, internog linkovanja, social preview-a itd. S’ toga, ukoliko ste u mogućnosti, savetujemo vam da probate premium verziju ovog fantastičnog plugina.