Facebook uveo ličnog asistenta Messenger “M”

Facebook uveo ličnog asistenta Messenger “M”

Po uzoru na svoju konkurenciju Google, Apple i Microsoft, Facebook uveo ličnog asistenta Messenger “M”. Nazvali su ga “M”, poput aplikacije Messenger. Moramo odmah napomenuti da “M” nije u potpunosti asistent kao Google Asistent, već bi se reklo da je asistent za sugerisanje određenih stvari, odnosno davanje predloga.

Napravljen je tako da ćete sa njime komunicirati unutar chat-a, kao sa Vašim prijateljima, ali više će služiti za opcije deljenja lokacije, npr. ako Vas Vaš prijatelj upita gde se nalazite, “M” će automatski prepoznati reči “Gde se nalazite” i ponuditi Vam da podelite Vašu lokaciju sa prijateljem.

Osim toga pomagaće Vam u tome da pošaljete novac prijatelju, sugerisaće stikere koje možete poslati prema onome što je vaš prijatelj vama napisao, kreirati razne planove sa prijateljima vezane za određene događaje, kreirati ankete unutar grupnih razgovora itd.. Jedna od stvari koja nam se najviše dopala je da će biti u mogućnosti da Vam naruči taxi prevoz.

Messenger “M” trenutno je dostupan za korisnike iOS i Android uređaja u Americi, a do kraja meseca se očekuje i postepeno uvođenje u ostatku sveta.