Facebook objavio jedinstveni inbox za stranice u desktop okruženju

Facebook objavio jedinstveni inbox za stranice u desktop okruženju

Novembra meseca 2016. godine, Facebook je najavio da će korisnicima biti dostupan nov način vođenja poruka za Page manager kako bi održali korak sa interakcijama korisnika na različitim platformama – jedinstveni inbox za Facebook, Mesindžer i Instagram u sklopu samoga inbox-a stranice.
Krajem novembra meseca, mnogi korisnici su imali priliku da koriste ovu zanimljivu i nadasve korisnu opciju, putem Page manager aplikacije na telefonu, ali sada je ta opcija takođe viđena i putem web-a u desktop okruženju. Trenutno, ona je dostupna samo US korisnicima, ali očekujemo da će se uskoro proširiti na globalnom nivou.

Zanimljiva stvar kod ove novine jeste označavanje samih postova, kako bi se ostvarila bolja organizacija. Osobe koje vode stranicu mogu da izaberu “follow up” ili “done”. Takođe, ovim putem možete lako pristupiti svim interakcijama na sve tri platforme i odgovarati na poruke, komentare, članke, utiske itd.
Kao što se na priloženom snimku ekrana može videti, facebook je svaku platformu odvojio sopstvenim inbox-om, što ovu novinu čini veoma user friendly. Jedina opcija koja u globalu nedostaje je mogućnost postavljanja postova na Instagram putem računara.

Naravno, ostaje na nama da pratimo dalji razvitak ovih platformi jer ne sumnjamo da će se ovde stati sa usavršavanjem i dodatkom novih opcija.